Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League και με γκολ των Αϊτόρ και Γεντβάι στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη και πήγε στους 44 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ με τον οποίο μοιράζεται την κορυφή, στο +2 από την ΑΕΚ.

Οι Πράσινοι είχαν την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο αλλά είχαν και απουσίες, με αποτέλεσμα το παιχνίδι με τους Αρκάδες να προμηνύεται αρκετά δύσκολο. Και ήταν. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, άλλωστε, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν είχε κάποια καθαρή ευκαιρία και αυτό τα λέει όλα για τον βαθμό δυσκολίας αφού ο Αστέρας ήταν άψογα παραταγμένος.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, θα μπορούσαν ακόμη και να προηγηθούν στο 14′ με το Σουρλή μετά το μπέρδεμα των Λοντίγκιν και Γεντβάι, το πλασέ του όμως από μακρινή απόσταση ήταν αδύναμο και ο Βαγιαννίδης πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Δύο λεπτά μετά, στην απέναντι περιοχή, ο Κώτσιρας σούταρε ψηλά από καλή θέση και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κάποια μεγάλη φάση.

Στο 27′, μάλιστα, οι Πράσινοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή, με τον Βέρμπιτς να αποχωρεί και να αφήνει τη θέση του στον Αϊτόρ, ο οποίος στη συνέχεια του παιχνιδιού θα αποδεικνυόταν καθοριστικός. Όχι στο πρώτο ημίχρονο, αφού σε αυτό, όπως προαναφέρθηκε, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν αρκετά στον επιθετικό τομέα, με την έναρξη του δεύτερου όμως.

Στο 50′, συγκεκριμένα, ο Αϊτόρ ήταν αυτός που με διαγώνιο σουτ μετά το γύρισμα του Μαντσίνι έκανε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους που μπορούσαν, πλέον, να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν και άσχημα νέα για τον Τερίμ, όπως ήταν το γεγονός ότι κλήθηκε να κάνει νέα αναγκαστική αλλαγή, με τον Σπόραρ να αποχωρεί λόγω τραυματισμού και να αφήνει τη θέση του στον Τσόκαϊ.

Ανασταλτικά, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποιο θέμα αφού ο Αστέρας δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός και τελικά στο 74′ όλα κρίθηκαν: Σέντρα του Αϊτόρ από αριστερά, κεφαλιά του Γεντβάι και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα της Τρίπολης να χάνει στο 90′ τον Αλάγκμπε με 2η κίτρινη κάρτα επειδή τράβηξε τη φανέλα του Αϊτόρ.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (86’ Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μαντσίνι, Μπερνάρ (86’ Ζέκα), Βέρμπιτς (27’ λ.τρ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ Τσόκαϊ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (86’ Άλβαρες), Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Αλάγκμπε, Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Ρεγκίς), Μάντζης.