Ο ΟΦΗ είχε το προβάδισμα μετά τη νίκη του με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι και τελικά, έστω δύσκολα, κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδας με το εκτός έδρας 1-1 κόντρα στην Κηφισιά, η οποία προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.

Οι Κρητικοί ήταν το φαβορί για την πρόκριση και ήταν επίσης αυτοί που πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έχοντας την πρώτη τους φάση στο 23′ με το δυνατό σουτ του Μπάκιτς που έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα του Πέπε Μελ κυκλοφορούσε τη μπάλα και δεν ένιωθε κάποιο κίνδυνο από τους γηπεδούχους, τουλάχιστον μέχρι το 36ο λεπτό, όταν ο Τετέι έδωσε στον Αντερέγκεν που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά έχασε το κοντρόλ και μαζί και την ευκαιρία…

Λίγα λεπτά μετά, στο 43′, ο Μπάκιτς προσπάθησε ξανά για τους φιλοξενούμενους αλλά και αυτό το σουτ έφυγε λίγο άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ και τον ΟΦΗ να είναι ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Στο β’ μέρος, όμως, η Κηφισιά ανέβηκε και είχε ευκαιρία στο 54′ με το ωραίο πλασέ του Αντερέγκεν που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάουμαν.

Δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και τελικά το 1-0 έγινε στο 60′ με το ωραίο τελείωμα του Κωνσταντακόπουλου εντός περιοχής μετά την ακόμη πιο ωραία προσπάθεια του Τετέι που του έδωσε και την πάσα.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν, πλέον, ακόμη ένα γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να το πετύχουν αλλά στο 71′ το ωραίο σουτ του Κωνσταντακόπουλου έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 77′ ο Αντερέγκεν έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά καθυστέρησε και η ευκαιρία χάθηκε.

Η Κηφισιά πίεσε ως το τέλος για το 2-0 που θα τη διατηρούσε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά στο 92′ ο ΟΦΗ πήρε πέναλτι για ανατροπή του Μπάκου από τον Παρρά, με τον Λουίς Φελίπε να εκτελεί ένα λεπτό μετά και να γράφει το 1-1, στέλνοντας την ομάδα της Κρήτης στους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Νικοπολίδης, Παρράς, Σμπώκος, Βαφέας (46’ Τεϊσέιρα), Σπίνος, Σολόα (71’ Ιπαλίμπο), Αντούνες, Κωνσταντακόπουλος, Ίλιεφ (62’ Μασούρας), Τετέι (62’ Μπιφουμά), Αντερέγκεν.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (68’ Λαμπρόπουλος), Αμπάντα, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς (68’ Νέιρα), Ριέρα (46’ Μπάκου), Μοσκέρα (81’ Μεγιάδο), Ντίκο (68’ Λουίζ Φελίπε).