Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Άρη στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και τελικά καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, μένοντας στο 0-0.

Έχοντας παίξει πριν λίγες μέρες με τον Ολυμπιακό και έχοντας μπροστά της, επίσης σε λίγες μέρες, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η Ένωση παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της. Ήταν δεδομένο ότι θα το έκανε ο Αλμέιδα και το έκανε, όπως ήταν δεδομένο ότι αυτό θα επηρέαζε και την απόδοσή της.

Ο δικέφαλος αετός είχε ένταση στο παιχνίδι του, είχε διάθεση αλλά δεν είχε κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο παρά μόνο τελικές προσπάθειες. Οι δύο ομάδες, επομένως, πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το 0-0 να μην έχει αλλάξει και ήταν λογικό με όσα παρουσίαζαν, αφού ούτε οι φιλοξενούμενοι ήταν καλοί επιθετικά.

Με ψυχολογία από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ πριν λίγα 24ωρα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε κλείσει καλά τους χώρους και δεν ένιωσε πραγματική απειλή στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ούτε ο ίδιος, αφού κάποιες αντεπιθέσεις που έγιναν με καλές προϋποθέσεις δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα αφού πάντα γινόταν λάθος επιλογή στο τέλος.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκατσίνοβιτς να μπαίνει αντί του Σιντιμπέ που ένιωσε ενοχλήσεις και τον Πινέδα να πάει σε θέση δεξιού μπακ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση, για την οποία ο Αλμέιδα δεν άργησε να κάνει κι άλλες αλλαγές, είχε ανεβάσει την έντασή της και ήταν σε θέση επίθεσης αλλά δυσκολευόταν στο να κάνει ευκαιρίες.

Ο Άρης, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να γίνει απειλητικός στο 68′ αλλά ο Μορόν δεν τελείωσε καλά τη φάση μετά την πάσα του Ζουλ, ο οποίος στο 73′ έκανε ένα σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Αθανασιάδης. Στο 79′ η κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά την εκτέλεση κόρνερ έφυγε άουτ και τελικά το 0-0 δεν άλλαξε, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46′ Γκατσίνοβιτς), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Πισάρο (69′ Φερνάντες), Πόνσε (60′ Λιβάι Γκαρσία).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (75′ Σαμόρα), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), Σαβέριο (54′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (75′ Φετφατζίδης).