Ο θάνατος του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (8/1) σε ηλικία 78 ετών, βύθισε στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τις γερμανικές ομάδες να τον αποχαιρετούν η μία μετά την άλλη και τη Μόναχο 1860, συμπολίτισσα της Μπάγερν, να μην αποτελεί εξαίρεση, αν και προκάλεσε αντιδράσεις με όσα έγραψε.

Ο «Κάιζερ», όπως ήταν το προσωνύμιό του, υπήρξε ο σημαντικότερος Γερμανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας από τους σημαντικότερους συνολικά, με τα επιτεύγματά του να είναι πολλά. Επιτεύγματα και ως προπονητής, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, αφού οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Μουντιάλ 1990, για να ακολουθήσει η πορεία του επί χρόνια ως στέλεχος της διοίκησης της Μπάγερν και της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Λογικό είναι, επομένως, όλες οι ομάδες της χώρας να τον αποχαιρετούν και το ίδιο έκανε και η Μόναχο 1860, μόνο που το μήνυμά της δεν άρεσε και τόσο, όπως αναφέρει η Bild. «Τα λιοντάρια θρηνούν τον Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ακόμα κι αν έπαιζε σε λάθος σύλλογο, ήταν ακόμα ένας αληθινός Γκίσινγκερ», έγραψε το κλαμπ στη σχετική ανάρτηση κάνοντας αναφορά στη γενέτειρα του Μπεκενμπάουερ, τη συνοικία Γκίσκινγκ του Μονάχου, όπου είναι η έδρα της 1860.