Ο Αλέξης Κούγιας, αντιπρόεδρος και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τετάρτη (10/1) αποκάλυψε πως οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται νομικά κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, του στελέχους της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου, του αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιτφελντ και των πέντε διαιτητών του αγώνα με την ΑΕΚ για σύσταση συμμορίας, μεταξύ άλλων.

«Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4 , όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών.

Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Μπόρις Μαρχέφκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

Στη μήνυσή μας πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α’ βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί», ανέφερε σχετικά.

Ο αδερφός του Λούμπος Μίχελ και τα 19 λάθη – «Στήνουν όλη τη Β’ και Γ’ Εθνική»

«Γέλασα όταν άκουσα ότι η ΑΕΚ με οδηγεί στον εισαγγελέα. Όπως και για κάποια εξώδικα σε μένα και στον κ. Μαρινάκη. Πληροφορήθηκαμε από την ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι διαιτήτευε ο Μαρχέφκα. Ότι VAR θα ήταν ένας Μίκελ. Αυτομάτως υπήρχε προβληματισμός και διαμαρτυρίες. Δεν φανταστήκαμε ποτέ το τι εξυφαίνετο από τις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε βάρος του Ολυμπιακού. Στην πραγματικότητα ονομάζεται Κρίστιαν Μίχελ και είναι γιος του αδερφού του Λιούμπος Μίχελ που ήταν στον ΠΑΟΚ και διαχρονικά μισεί τον κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό», ανέφερε.

«Επειδή από τον Ολυμπιακό υπεβλήθη το καθεστώς να σφυρίζουν τα ματς των ιστορικών μεγάλων ομάδων αλλοδαποί διαιτητές, η συνεργασία γίνεται με την ελληνική ΚΕΔ και τις ξένες που έχουν διαθέσιμους διαιτητές. Ανάλογα με το κύρος που έχουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχουν έρθει διαιτητές από προηγμένες χώρες. Εδώ επελέγη ένας διαιτητής που κατηγορείται για δωροδοκία», επανέλαβε και συνέχισε:

«Ο πρόεδρος της ΚΕΔ της Σλοβακίας ήταν σε όλα τα παιχνίδια του σλοβακικού πρωταθλήματος και όπου διαιτήτευσε ο Μίχελ ο μόνιμος βοηθός του».

Αλέξης Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

«Επειδή όλοι μείνατε στα κορυφαία εγκλήματα στις φάσεις των Μασούρα και Ναβάρο, αναλύσαμε με ξένους διαιτητές που θα εξεταστούν ως μάρτυρες στην ανάκριση, πόσα λάθη έγιναν εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο», πρόσθεσε και επεκτάθηκε: «Στημένος διαιτητής είναι ένας που δικές σου ενέργειες τις καταργεί. Συνολικά 19 λάθη έγιναν εκ των οποίων τα 17 στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός δεν τολμούσε να ξεμυτίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα που παθαίνει συνέχεια θλάσεις, και ξέρουμε τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό, κατέρρευσε».

«Πρέπει να παρέμβει αμέσως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγκου. Να παρέμβει και ο κύριος Βρούτσης, έχει την δυνατότητα ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού», συμπλήρωσε.

«Είναι αντικείμενο εγκληματικής οργάνωσης επειδή στήνουν όλη τη Β’ και Γ’ Εθνική», είπε έπειτα ο Αλέξης Κούγιας.

«Ήμουν Παναθηναϊκός» και «θέλω να ξεβρωμίσω το ποδόσφαιρο»

Ο Αλέξης Κούγιας ακολούθως τόνισε πως «στη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Stoiximan Super League έβαλαν ένα “κολλητήρι”», μιλώντας για τον Μηνά Λυσάνδρου, στέλεχος του ΟΦΗ.

Έπειτα, αποκάλυψε ότι: «Δεν πληρώνομαι. Δεν παίρνω αμοιβή. Θέλω να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο και χαίρομαι που ο Βαγγέλης Μαρινάκης το θέλει καθαρό. Είναι άλλο, όμως, να έχω από πίσω μου τον οργανισμό του Ολυμπιακού με πέντε εκατομμύρια κόσμου».

«Πάρτε πολύ σοβαρά αυτά που θα πω. Βεβαίως ήμουν Παναθηναϊκός μέχρι τότε που ο (Γιώργος) Λιάνης είπε στον Πέτρο Θεοδωρίδη αν θέλει κάποιον να μη φοβάται κανέναν να πάρει εμένα. Έτσι έγινα αναπληρωτής πρόεδρος στον Ηρακλή», δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν ο Κούγιας αναλαμβάνει μια θέση δεν σκέφτεται τι ομάδα είναι. Απομακρύνθηκα από τον Παναθηναϊκό μετά από το επεισόδιο που με χτύπησαν».

«Η σχέση μου με τον Παναθηναϊκό σταμάτησε όταν κάποτε ο Δέδες προσπάθησε να αναβάλει το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που θα έκρινε το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος τις εκλογές. Τότε ο Ολυμπιακός είχε Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο και Σάβιτσεφ. Των οποίων εγώ ήμουν δικηγόρος. Έκανα πρόταση μομφής τότε ως αναπληρωτής πρόεδρος του Ηρακλή», δήλωσε.

«Θέλω επιτέλους να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Επιτέλους. Προσπάθησα το 2002, προσπάθησα το 2012, προσπαθώ και τώρα. Το 2002 εγώ κατήγγειλα την εγκληματική οργάνωση με υπουργό Αθλητισμού τον Φλωρίδη και υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Χρυσοχοΐδη. Όταν τελειώσω θα πρέπει τουλάχιστον δέκα εισαγγελείς να ασχοληθούν με αυτά που γίνεται στο ποδόσφαιρο», υπογράμμισε.

Αλέξης Κούγιας
O Αλέξης Κούγιας τόνισε την επιθυμία του να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για όσα είπε

Στη συνέχεια προειδοποίησε: «Είπα στον Μαρινάκη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Και ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει 150 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό… Θα δείτε τις επόμενες μέρες τι θα γίνει…».

«Δεν ασχολήθηκα με τον (Σωκράτη) Κόκκαλη. Έχουν δει τι ομάδες είχε ο Ολυμπιακός τότε; Μην παραφράζουν κάποιοι τα λόγια μου. Αποδεικνύουν πόσο πολύ με φοβούνται», είπε σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ ανέφερε: «Έχουν πιάσει κοροϊδο και τον Γιάννη Αλαφούζο, του έδωσαν πέναλτι μαϊμού προχθές… Έχει μπερδέψει τις επιχειρήσεις, με τα τουρκικά σίριαλ και το ποδόσφαιρο, αλλά όταν είσαι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν μπορείς να εμπλέκεσαι με εγκληματικές οργανώσεις. Το ποδόσφαιρο έχει αρχές. Είναι το τελευταίο μαζικό κοινωνικό κίνημα. Το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά για την ψυχική υγεία των πολιτών».

Κι αναρωτήθηκε: «Ποιός κάνει κουμάντο τώρα στο ποδόσφαιρο. Κάνει ή δεν κάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος; Ανεξάρτητα του τι είπε η Επιτροπή Δεοντολογίας ότι δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ. Γελάνε και τα τσιμέντα…». «Θυμάστε τι έγινε με τους διαιτητές στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός;. Ο Αλαφούζος το θυμάται. Νομίζει ότι δεν θα ξαναγίνει ότι έγινε πέρσι με τον Τουμπάκοβιτς;», συμπλήρωσε.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στη διοίκηση του Άρη. «Ο Καρυπίδης εμφανιζόταν για δύο χρόνια ως πρόεδρος της Λίγκας. Θόδωρος Καρυπίδης… Κανείς δεν μπορούσε να κοιτάξει το πατρώνυμο. Τι ανακάλυψα μετά από ένα χειρουργείο με τον Φωτιάδη; Οτι ο Θόδωρος Καρυπίδης που είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Άρη είναι ο ξάδερφος του, ο οποίος δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Είχε το θράσος ο Καρυπίδης με τα ξυρισμένα πόδια και ερχόταν στην Σουπερ Λίγκα και έλεγε ότι ήταν πρόεδρος στον Άρη ενώ δεν ήταν τίποτα. Ηταν απατεώνας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ενημέρωση των πολιτικών

Τόνισε, δε, πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, και θα μιλήσει και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς το επόμενο διάστημα για να τους ενημερώσει για όσα καταγγέλλει, ενώ αποκάλυψε πως θα ζητήσει να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΚΕΔ.

«Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει το ποδόσφαιρο σαν κοινωνική εκδήλωση; Το ποδόσφαιρο είναι κορυφαία κοινωνική εκδήλωση. Είναι το τελευταίο λαϊκό μαζικό κίνημα. Έχω τονίσει ότι εκτιμώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον (κυβερνητικό εκπρόσωπο) Παύλο Μαρινάκη, όμως ως Ολυμπιακός, διά εμού, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούμε τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα τους ενημερώσουμε για την εγκληματική οργάνωση. Έχω μιλήσει ήδη με τον Ανδρουλάκη.

Μέσα στην εβδομάδα, θα ζητήσουμε να έρθουν στον Ολυμπιακού οι πολιτευτές και οι βουλευτές του Πειραιά. Θα τους ενημερώσουμε όλους. Είναι όλα στημένα στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των μελών της ΚΕΔ από το 2014», δήλωσε χαρακτηριστικά.