Η Euroleague με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως ο έλληνας διαιτητής Ηλίας Κορομηλάς δεν κατηγορείται για δωροδοκία και χρηματισμό μετά την καταγγελία που είχε κάνει ο ουκρανός ρέφερι Μίκολα Αμπρόσοφ.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Αμπρόσοφ κατήγγειλε στη Euroleague τη φερόμενη ως απόπειρα δωροδοκίας του από τον συνάδελφό του, Ηλία Κορομηλά, για να επηρεάσει αθέμιτα το δεύτερο τελικό του EuroCup 2021 και συγκεκριμένα το παιχνίδι της Ούνιξ Καζάν με τη Μονακό.

Τότε είχε ζητήσει από τη διοργανώτρια αρχή να εξετάσει το ζήτημα. Έπειτα από μήνες ενδελεχούς έρευνας, η Euroleague αποφάνθηκε και δικαίωσε τον Ηλία Κορομηλά.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2023, η Euroleague διεξήγαγε εσωτερική έρευνα, μέσω ενός ανεξάρτητου ερευνητή, για να διαλευκάνει την υποτιθέμενη απόπειρας δωροδοκίας ενός μέλους της διαιτητικής ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του EuroCup το 2021, όπως είχε δημόσια καταγγελθεί από τον διαιτητή Μικόλα Αμπρόσοφ.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας και βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε.

Η Euroleague παραμένει πιστή στην προστασία της ακεραιότητας των διοργανώσεών της, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα παρακολούθησης, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές πράξεις που απειλούν τις αρχές του fair play, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των αξιών της».