Η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 2-1 στην έδρα του Πανσερραϊκού που είχε μείνει και με 10 παίκτες και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη, στο 94′ όμως ο Αθανασιάδης έκανε -ακόμη ένα- λάθος και συνέπεια αυτού ήταν το 2-2 και η νέα γκέλα, με την πρωταθλήτρια να είναι στο -2 από την κορυφή και κινδυνεύει να βρεθεί και στο -3.

Η Ένωση πήγε στις Σέρρες με οκτώ απουσίες αλλά αποφασισμένη να επιστρέψει στις νίκες μετά το 2-2 με τον Παναιτωλικό ενώ ήταν μπροστά με 2-0 από νωρίς, έχοντας την πρώτη της ευκαιρία στο 9′ με τον Λιβάι Γκαρσία που δεν έκανε καλό τελείωμα από θέση εντός περιοχής. Το γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα: Στο 16′ ο Τσούμπερ σούταρε, ο Κατσίκας απέκρουσε, ο Λιβάι δεν βρήκε τη μπάλα στην επαναφορά, τη βρήκε όμως ο Ρότα και… μπήκε με αυτή στα δίχτυα.

Το 0-1 έδωσε τη δυνατότητα στους Κιτρινόμαυρους να ελέγξουν στη συνέχεια την κατάσταση και μπορεί να μην είχαν κάποια καθαρή ευκαιρία στα επόμενα λεπτά, δεν ένιωσαν και κάποιο κίνδυνο όμως. Μέχρι που ήρθε, τελικά, η ισοφάριση… Στο 39′ ο Μούργος σέντραρε και ο Θυμιάνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Σκορ που δεν έμεινε ούτε καν ως το τέλος του ημιχρόνου όμως, αφού ο δικέφαλος αετός αντέδρασε άμεσα.

Στο 45′ ο Γαλανόπουλος κινήθηκε κάθετα και έδωσε στον Τσούμπερ και από εκεί η μπάλα πήγε στον Λιβάι Γκαρσία που πλάσαρε με το αριστερό για το 1-2 σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ είχε ξανά το προβάδισμα και από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος είχε και τις ευκαιρίες για το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Δεν αξιοποίησε όμως καμία… Στο 63′ ο Ελίασον άργησε να εκτελέσει και στη συνέχεια ο Τσούμπερ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ρότα, με τον Πανσερραϊκό να μένει με 10 παίκτες ένα λεπτό μετά αφού ο Μπέργκστρεμ ανέτρεψε τον Λιβάι Γκαρσία ενώ έβγαινε τετ α τετ, με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από την κόκκινη κάρτα.

Εξέλιξη που έφερνε ακόμη πιο κοντά στη νίκη την Ένωση, η οποία στο 87′ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 αλλά ο Ελίασον καθυστέρησε όσο έπρεπε για να μην το κάνει. Και αφού δεν το έκανε, η ομάδα του το πλήρωσε στις καθυστερήσεις εξαιτίας και του τερματοφύλακά της… Αφού πρώτα ο Τομάς σημάδεψε το δοκάρι με σουτ στο 93′, ήρθε στο 94′ η έξοδος του Αθανασιάδη που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Θυμιάνη να κάνει το 2-2 με προβολή και να σοκάρει την ΑΕΚ!

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντάνκερλουι, Ουεντραόγκο, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Σοφιανός (58′ Τομάς), Χατζηστραβός (65′ Γκοτζαμανίδης), Μούργος (80′ Μπαΐροβιτς), Άλεξιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (78′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60′ Μάνταλος), Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ (78′ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία.