Ο Τζος Καβάλο το 2021 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας που αποκάλυψε πως είναι γκέι και παρόλο που τότε η «οικογένεια» του αθλήματος τον είχε επαινέσει για το θάρρος και το κουράγιο του, χρόνια μετά ο ίδιος υποστηρίζει πως δέχεται ακόμη απειλές κατά της ζωής του επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Ο 24χρονος Αυστραλός αμυντικός της Αντελαΐντ Γιουνάιτεντ, που είναι από τους πρωτοπόρους στις προσπάθειες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για να κάνουν ακόμη περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές coming out – ιδιαίτερα σε ομαδικά σπορ – παρουσίασε τα μηνύματα που λαμβάνει στα social media, όπου καταγράφονται απειλές για τη ζωή του και άλλες απόψεις πως οι γκέι δεν θα έπρεπε να παίζουν ποδόσφαιρο.

«Μοιράζομαι τη ζωή μου μέσω αυτής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσω τα άτομα σε όλο τον κόσμο. Να νιώθουν δυνατοί και άνετα με ό,τι επιθυμούν να είναι», ανέφερε ο Τζος Καβάλο. «Με το χέρι στην καρδιά είμαι τόσο περήφανος για το πόσο πολύ έχει αναπτυχθεί η ποδοσφαιρική μου ομάδα και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», τόνισε.

Παράλληλα, καλεί τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν καλύτερη δουλειά σε ό,τι αφορά την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. «Βρισκόμαστε στο 2023 και αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι πιο επιβλαβής από ό,τι νομίζετε. Δύο χρόνια μετά το coming out που έκανα, περνάω την καθημερινότητά μου υπενθυμίζοντας πως οι άνθρωποι επιθυμούν να με σκοτώσουν», πρόσθεσε.

Τα ομοφοβικά μηνύματα

Ο Τζος Καβάλο, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές γκέι και μη, είχε καταγγείλει τη FIFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ όπου είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος. Εκείνη η στάση του είχε οδηγήσει σε καταιγισμό ομοφοβικών μηνυμάτων εναντίον του.

Παράλληλα, ενώ οι αντίπαλοι και οι συμπαίκτες τον αποδέχονται, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους οπαδούς των ομάδων που αντιμετωπίζει ο σύλλογός του. Πριν από μήνες, η Μέλμπουρν Βίκτορι τιμωρήθηκε με πρόστιμο καθώς οι οπαδοί της φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα κατά του Τζος Καβάλο. «Για να είμαστε ξεκάθαροι, οι ενέργειες των θεατών που ευθύνονται για τη χρήση ομοφοβικών προσβολών εναντίον του Τζος Καβάλο ήταν εντελώς απαράδεκτες», ανέφερε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας.