Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει σήμερα (11/12) τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και δύο από αυτά που έχουν πέσει στο τραπέζι προκαλούν αντιδράσεις στο «Big-5» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αφενός το ένα έχει να κάνει με τη διακοπή των πρωταθλημάτων των επαγγελματικών κατηγοριών και αφετέρου το άλλο αφορά να διεξαχθούν τα ματς, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Ως τώρα οι μόνες ομάδες που έχει τοποθετηθεί επί του θέματος είναι ο Παναθηναϊκός με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, να παρουσιάζει μέσω X την επιστολή που έστειλε η UEFA στις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων που θα παίξουν εντός έδρας στα ευρωπαϊκά κύπελλα αυτή την Πέμπτη (14/12), αναφέροντας πως είναι «ντροπή», αλλά και ο ΠΑΟΚ με τον διευθυντή επικοινωνίας, Κυριάκο Κυριάκου, να σημειώνει πως γίνεται «τσουβάλιασμα».

Πλήγμα αγωνιστικό και οικονομικό

Ο Παναθηναϊκός παίζει με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το τελευταίο του χαρτί για τη συνέχεια της πορείας του στην Ευρώπη και από την ΠΑΕ υποστηρίζουν πως αν έκλειναν οι εξέδρες η ομάδα θα έπρεπε να παλέψει μόνη της χωρίς την υποστήριξη του κοινού της για έναν τόσο σημαντικό στόχο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό που παίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την Μπάτσκα Τόπολα έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στην πρόκριση στο Europa Conference League στο επίσημο ντεμπούτο του νέου προπονητή του, Κάρλος Καρβαλιάλ.

Στον ΠΑΟΚ, πάλι, βάζουν και την άλλη παράμετρο. Εκείνος έχει περάσει στα νοκ άουτ του Europa Conference League, αλλά αναφέρουν πως θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στα ταμεία της ομάδας το να κλείσουν οι εξέδρες της Τούμπας στο ματς με την Ελσίνκι.

Αν δεν πιάσει και αυτό, μετά μπορεί να δοκιμάσουμε να κρατήσουμε τη μύτη μας μέχρι να σκάσουμε!Για άλλη μια φορά, μέσα…

Posted by Κυριάκος Σ. Κυριάκος on Sunday, December 10, 2023

Η ΑΕΚ, από τη μεριά της, υποστηρίζει κάτι παρόμοιο. Με την πληρότητα της OPAP Arena να βρίσκεται στα ύψη σε κάθε παιχνίδι της, βασίζεται σε αυτά τα έσοδα για τον οικονομικό προγραμματισμό της. Πολύ, δε, περισσότερο αν κι εκείνη κατορθώσει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της.

Ο Άρης μπορεί να μην έχει να δώσει ματς στην Ευρώπη, αλλά με το Κύπελλο Ελλάδας να μπαίνει δυναμικά στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι και τον ίδιο να παίζει με την ΑΕΚ υπολογίζει στα χρήματα από τα εισιτήρια και την εμπορική χρήση του γηπέδου τις ημέρες του αγώνα. Πέραν φυσικά του αγωνιστικού σκέλους.