Ο Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος οδήγησε την εθνικής Αργεντινής στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022, μπορεί να μην έχει διευκρινίσει ακόμη αν θα παραμείνει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, μίλησε όμως για το Μουντιάλ του 2026 και εκτίμησε πως ο Λιονέλ Μέσι έχει τις δυνατότητες να είναι στην αποστολή και να αποτελέσει ξανά τον ηγέτη της ομάδας.

«Ο Λίο έπαιξε με την καρδιά του στο Κατάρ και μας οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το 2026. Εχει τις δυνατότητες να το κάνει. Αυτά που κάνει στις προπονήσεις είναι τρελά πράγματα και δείχνει πως παραμένει διψασμένος για διακρίσεις», τόνισε ο 45χρονος Αργεντινός κόουτς στο «Bobo TV» την εκπομπή του Κριστιάν Βιέρι που προβάλλεται από διάφορες πλατφόρμες social media, και συμπλήρωσε:

«Ξεκίνησε την καριέρα του στο κέντρο της επίθεσης, μετά έπαιξε στα άκρα και τώρα τον βλέπουμε σ’ έναν ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να παίξει όπου θέλει και πάντα θα κάνει τη διαφορά. Πιστεύω πως μπορεί να συνεχίσει να παίζει στην εθνική ομάδα, αλλά η απόφαση βέβαια ανήκει στον ίδιο».

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος μετά τον θρίαμβο

«Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο… Θέε μου. Νομίζω ότι στα τέλη Ιανουαρίου κάτι βγήκε, δεν ξέρω πώς το λένε στην Ιταλία αλλά κάτι βγήκε εδώ στην κοιλιά μου», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής προπονητής. «Έρπης στο στομάχι. Μόνο λόγω αυτού που περάσαμε πριν από ένα μήνα βγήκε, μετά το κατάλαβα», συνέχισε ο Σκαλόνι. «Όταν είσαι χαλαρός, όλα έρχονται», είπε ο Σκαλόνι.

Στο μεταξύ, δεν αποκάλυψε το μέλλον του με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, πάντως, να μην κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και να θεωρεί πως θα βρεθεί η άκρη και το τεχνικό τιμ της «αλμπισελέστε» θα λάβει το μπόνους που είχε συμφωνηθεί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα.

«Με αυτή τη φανέλα πρέπει να παίζεις με την καρδιά σου, με ό,τι έχεις. Η Εθνική ομάδα είναι μια πρόκληση και αν έρθει είναι με χαρά, με διαφορετικό τρόπο από τον σύλλογο». Και τόνισε για το υλικό που υπάρχει στην Αργεντινή: «Είδαμε ότι είχαμε καλούς παίκτες, ότι έπρεπε να ξέρουμε πώς να τους συνθέσουμε».