Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League άρχισε με δύο παιχνίδια στα οποία η Λάτσιο με πρωταγωνιστή τον Ιμόμπιλε νίκησε με 2-0 τη Σέλτικ και η Σαχτάρ με γκολ του Ματβιένκο επικράτησε με 1-0 της Αντβέρπ, με αποτέλεσμα και οι δύο να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16».

Στο Ολίμπικο της Ρώμης οι Λατσιάλι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν ευκαιρία στο 10′ με την κεφαλιά του Φελίπε Άντερσον, με τη Σέλτικ να ισορροπεί στη συνέχεια την κατάσταση και να γίνεται κι αυτή επικίνδυνη σε μια-δυο περιπτώσεις. Το παιχνίδι, πάντως, παρέμενε στο 0-0 και από ένα σημείο κι έπειτα φαινόταν ότι έτσι θα έληγε, μέχρι που «μίλησε» ο Ιμόμπιλε.

Ο Ιταλός φορ, ο οποίος είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή, έκανε το 1-0 από κοντά στο 82′ μετά το σουτ του Λάτσαρι που κόντραρε και αμέσως μετά, στο 85′, έγραψε και το 2-0 αδειάζοντας τον Σκέιλς και εκτελώντας με το αριστερό, φέρνοντας έτσι τη Λάτσιο ένα βήμα πιο κοντά στους «16» της διοργάνωσης.

Νίκη ελπίδας για Σαχτάρ

Την ίδια ώρα η Σαχτάρ αντιμετώπιζε τη Αντβέρπ και με κεφαλιά του Ματβιένκο στο 12′, μετά την εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν κάποιες φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, όπως είχαν και οι Ουκρανοί ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με καλύτερη αυτή του 55ου λεπτού όταν ο Αζάροφ έκανε τρομερό μακρινό σουτ και ο Μπιτέ ακούμπηκε με το ακροδάχτυλα τη μπάλα στέλνοντάς τη στο δοκάρι.

Λίγα λεπτά μετά, στο 63′, η Σαχτάρ είχε νέο δοκάρι, αυτή τη φορά σε μακρινό σουτ του Στεπανένκο και ενώ ο Μπιτέ βρήκε ξανά τη μπάλα, με το 1-0 να μένει ως το τέλος και τους Ουκρανούς να ελπίζουν σε πρόκριση αφού είναι πλέον ισόβαθμοι με τις Μπαρτσελόνα και Πόρτο, οι οποίες κοντράρονται στην Ισπανία, στους 9 βαθμούς.