Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ νωρίς στο Καραϊσκάκη, γρήγορα όμως ήρθε και η ισοφάριση του Ολυμπιακού με τον Έσε, για να αναλάβουν στη συνέχεια οι Φορτούνης – Ελ Κααμπί και να μετατρέψουν σε 3-1 το σκορ, με την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να πάει, με παιχνίδι περισσότερο, στο -1 από τον Παναθηναϊκό που παίζει την Κυριακή (26/11).

Στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη η ομάδα του Αγρινίου έδειχνε από τα πρώτα λεπτά να πατάει καλά και στο 9′ έγινε επικίνδυνη με το σουτ του Βοΐλη που έφυγε λίγο άουτ μετά το λάθος του Καμαρά. Δεν το πλήρωσαν αυτό οι Ερυθρόλευκοι, πλήρωσαν όμως αυτό του Μπιέλ στο 13′, όταν δεν κυνήγησε τη φάση, με αποτέλεσμα ο Πέρεθ να βγάλει τους φιλοξενούμενους στην αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ο Χατζηθεοδωρίδης νικώντας τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Ο Παναιτωλικός, όμως, δεν πρόλαβε να χαρεί το προβάδισμα, αφού η ισοφάριση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει. Στο 17′, μετά την προσπάθεια του Κίνι, η μπάλα έφτασε τελικά στον Έσε και αυτός με σουτ, το οποίο κόντραρε και σε αντίπαλο, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Από εκεί και πέρα, θα περίμενε κανείς ότι η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα ανέβαζε ρυθμό αλλά αυτό δεν έγινε…

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 28′ με το σουτ του Ροντινέι εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Καπίνο και γενικά δεν κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και έδειχνε να δυσκολεύεται από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν σωστά παραταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, το ατομικό ταλέντο έκανε τη διαφορά, όπως φάνηκε και στο 41′, όταν ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, πλησίασε και με πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Καπίνο γράφοντας το 2-1.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να κάνουν την ανατροπή και από εκεί και πέρα αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι θα καθάριζαν την υπόθεση-νίκη στο β’ μέρος. Και όντως αυτό έγινε και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα. Οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 57′ με το σουτ του Μπιέλ από πολύ καλή θέση εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Καπίνο και τελικά κλείδωσαν το τρίποντο στο 70′.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μασούρα από δεξιά έγραψε το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 92′ ο Καπίνο μπλόκαρε την κεφαλιά του Ντίας μετά την κεφαλιά-πάσα του Μπ. Ντουάρτε.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (73′ Ιμπόρα), Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Μασούρας (73′ Μπρίνιτς), Φορτούνης (85′ Καρβάλιο), Μπιέλ (67′ Ποντένσε), Γιόβετιτς (67′ Ελ Κααμπί).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Μλάντεν, Λιάβας (80′ Μαυρίας), Χουάνπι, Πέρεθ (76′ Ντίας), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Φρ. Ντουάρτε (76′ Μπαλντασάρα), Βοΐλης (46′ Πέδρο).