Ο Κάρλο Αντσελότι ειδοποίησε τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης πως στο τέλος της σεζόν θα φύγει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με πιθανό προορισμό τη Βραζιλία και τον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Αυτό ανέφερε σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μαδρίτης «Marca», στο οποίο αποκαλύπτει πως ο Ιταλός τεχνικός έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος θέλει τον Τσάμπι Αλόνσο ως αντικαταστάτη του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αλλά ο Ισπανός είναι δύσκολη περίπτωση και το αφεντικό της Ρεάλ στράφηκε στη λύση του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι της Μπράιτον, η οποία είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο Αντσελότι αν δεν πάει στη Βραζιλία, τότε είναι πιθανό ν’ αποχωρήσει από τα γήπεδα στο τέλος της σεζόν και να επιστρέψει στην Ιταλία για ν’ ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του σε Τορίνο και Μιλάνο. Ο Ιταλός Ντε Τσέρμπι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην Μπράιτον και ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας της Μαδρίτης.

Άλλωστε, η εξέλιξη που παρουσιάζουν οι παίκτες της ομάδας και δη οι νεαροί είναι κάτι που έχει εντυπωσιάσει την ποδοσφαιρική βιομηχανία. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει έναν νεανικό κορμό που αποτελούν οι Μιλιτάο, Τσουαμενί, Καμαβίνγκα, Μπέλιγχαμ, Βαλβέρδε, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροδρίγο, ο Ντε Τσέρμπι φαντάζει μια καλή επιλογή.

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που παρακολουθούν την εξέλιξη του Ντε Τσέρμπι και ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του, ανάμεσά τους και η Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφασίσει να μην συνεχίσει και μετά το 2025, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Οι άλλες λύσεις

Αν υπάρξει πρόβλημα και με τον Ιταλό τότε ο Πέρεθ θα εξετάσει άλλα δύο ονόματα που έχει στη λίστα του: Τον Λιονέλ Σκαλόνι, που αναμένεται να φύγει από την εθνική Αργεντινής, και την παλιά δόξα του συλλόγου, Ραούλ Γκονθάλεθ, ο οποίος είναι προπονητής στη β’ ομάδα της Ρεάλ.