Η οπαδική βία δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα ή την Ευρώπη γενικά αλλά… πιάνει φυσικά και τη Νότια Αμερική, με τις εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία και συγκεκριμένα από τον αγώνα της Κοριτίμπα με την Κρουζέιρο να το επιβεβαιώνουν αφού έγινε ο κακός χαμός μετά την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Η κατάσταση έδειχνε ήρεμη στις εξέδρες, μέχρι τη στιγμή που η Κοριτίμπα σκόραρε και ο διαιτητής κλήθηκε να πάει στο VAR για να δει τη φάση. Αυτό ήταν… Οπαδοί και των δύο ομάδων έκαναν εκείνη τη στιγμή ντου στον αγωνιστικό χώρο και αυτό που ακολούθησε ήταν μάχες σώμα με σώμα με το ξύλο να… φτάνει για όλους.

Επί 30 λεπτά δεν υπήρχε αγώνας αλλά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των Κοριτίμπα και Κρουζέιρο, με τον μεγαλομέτοχο της δεύτερης, τον Ρονάλντο το Φαινόμενο, να παίρνει μέρος στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον διαιτητή, την αστυνομία και τους παράγοντες των γηπεδούχων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχιζόταν ή όχι το παιχνίδι. Και τελικά συνεχίστηκε.

Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε, με την κατάσταση να ηρεμεί κάποια στιγμή και τον διαιτητή να σφυρίζει την επανέναρξη του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την Κοριτίμπα να παίρνει τη νίκη με 1-0.