Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη καλωσόρισαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες της ομάδας – που δεν είναι διεθνείς – σήμερα (13/10) στο προπονητικό κέντρο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τους έκανε… έκπληξη.

Η παρουσία του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα οφείλεται στη συμμετοχή του στο «Athens Women’s Football Summit» όπου θα καταθέσει τη δική του άποψη για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου γυναικών.

Ο «αόρατος τοίχος» που έπαιξε με το «τριφύλλι» στο στήθος 119 φορές και σήκωσε το νταμπλ του 2010, βρέθηκε στο Κορωπί και μίλησε με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, τιμώντας με την παρουσία του και τον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε και ως στέλεχος.

Ο 47χρονος Σίλβα με την τεράστια καριέρα στην Άρσεναλ και στην Εθνική Βραζιλίας, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, έφτιαξε ένα «πηγαδάκι» με τους συμπατριώτες του, Γουίλιαν Αράο και Μπερνάρ, ενώ τα είπε και με τον Ζέκα σε πολύ καλό κλίμα. Εκείνος που χάρηκε περισσότερο από όλους ήταν ο Μπερνάρ, ενώ ο Ζέκα ανέλαβε χρέη φωτογράφου!

Ίσως η παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα να εμπνεύσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού μιας και μετά τη διακοπή έχουν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Stoiximan Super League και στην τρέχουσα σεζόν δεν έχουν πάρει κανένα από τα μεγάλα ματς που έδωσαν. Έχασαν από την ΑΕΚ με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και γλίτωσαν την ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-2) και πάλι εντός έδρας στο φινάλε.