Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε ντεμπούτο ως προπονητής της ΑΕΛ οδηγώντας τη νίκη επί του Ηρακλή με 1-0 για το πρωτάθλημα της Super League 2 και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών, με την ΠΑΕ να τοποθετείται μέσω ανακοίνωσης.

Η πρόσληψη του Δερμιτζάκη πριν λίγες μέρες είχε γίνει δεκτή με νεύρα από τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι δεν τον ήθελαν στον πάγκο της ομάδας τους. Έτσι, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή κάποιοι φώναξαν ένα υβριστικό σύνθημα για τη μητέρα του, η οποία έχει φύγει από τη ζωή.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, επομένως, ο Δερμιτζάκης αποφάσισε να παραιτηθεί, λέγοντας πως «ανθρώπινα δεν μπορώ να λειτουργήσω», αναφερόμενος στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Μια κατάσταση γενικά που είχε ως αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση και η ΠΑΕ στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ συγχαίρει τον προπονητή μας Παύλο Δερμιτζάκη για την πρώτη εντός έδρας νίκη που πέτυχε σήμερα με τους ποδοσφαιριστές μας.

Ευχαριστούμε τον αγνό κόσμο μας που έδωσε το δυναμικό παρόν σε ακόμη μία δύσκολη ημέρα.

Το πολυπληθές κοινό της ΑΕΛ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι στηρίζει και επικροτεί τις πρόσφατες επιλογές της διοίκησης.

Εξάλλου αυτή η διοίκηση είναι που μοχθεί και ματώνει καθημερινά για το συμφέρον και τους στόχους της ομάδας.

Με αφορμή κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι, η ΠΑΕ ΑΕΛ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη χυδαία συμπεριφορά ορισμένων στοιχείων που μόνο φίλαθλοι δεν νοούνται, να εκφέρουν υβριστικά συνθήματα εναντίον του νέου μας προπονητή.

Διερωτόμαστε, θέτοντας αυτές τις συμπεριφορές τους στην κρίση των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας μας, κατά πόσο οι συγκεκριμένοι «γνωστοί-άγνωστοι» θέλουν έστω και ελάχιστα το καλό της ΑΕΛ.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, ζητούμε τη συμπαράσταση και την άμεση ενεργοποίηση των πραγματικών φιλάθλων μας, ώστε να θωρακιστεί η προσπάθεια και οι στόχοι μας.

Δεσμευόμαστε, πορευόμενοι πάντα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, ότι θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας».