Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει και αθλητικά γεγονότα όπως δείχνει η αναβολή του Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ που αποφάσισε και ανακοίνωσε η Euroleague, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η αναβολή του αγώνα των Ισραηλινών με τους Ιταλούς ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, αλλά αναμενόμενο είναι να υπάρχουν πλέον σκέψεις και για το τι θα ακολουθήσει, πώς θα επηρεάσει τη Euroleague αυτό που γίνεται στο Ισραήλ.

Η Παρτιζάν, για παράδειγμα, έστειλε επιστολή-πρόσκληση στη Μακάμπι για να δώσει στο Βελιγράδι τους εντός έδρας αγώνες της αν κριθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο και αναμονή υπάρχει και για ενδεχόμενες νέες αποφάσεις της Euroleague σχετικά με τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας του Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός, βάσει προγράμματος, θα υποδεχθεί τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ στις 20 Οκτωβρίου ενώ η Ολυμπιακός θα την αντιμετωπίσει στις 14 Νοεμβρίου στο Τελ Αβίβ. Αναμονή, επομένως, για να δουν όλοι πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν οι αγώνες θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει ή θα υπάρξουν αλλαγές.