Καθώς μαίνονται οι μάχες στην Λωρίδα της Γάζας και οι νεκροί από τις εχθροπραξίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων ξεπερνούν τους 600, οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ισραήλ απομακρύνουν τους παίκτες τους από τη χώρα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα δημοσίευμα του one.co.il, στην Ελλάδα βρίσκονται από το βράδυ του του Σαββάτου (7/10) οι ξένοι παίκτες της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Ιρόνι Ραμάτ, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Ισραήλ.

Έφυγαν και οι παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων

Το ίδιο ισχύει και για τους ξένους παίκτες των ομάδων που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Ισραήλ. Ανάμεσά τους, φυσικά, βρίσκεται και η Μακάμπι Χάιφα αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League. Υπενθυμίζουμε πως οι «πράσινοι» έπαιξαν στο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη (3/10) και απέσπασαν 0-0.

Τις εξελίξεις στη χώρα παρακολουθούν και οι αρμόδιες συνομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ώστε να κινηθούν αναλόγως για τον προγραμματισμό των επόμενων αγώνων τους. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το ματς της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία για τη Euroleague με το ισραηλινό κλαμπ να περιμένει να λάβει την άδεια για να πετάξει.