Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή (6/10) τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Euroleague λίγες μέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Super Cup και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στο ΟΑΚΑ για την προπόνηση της ομάδας, από την οποία ζήτησε να παλεύει για κάθε μπάλα και ειδικά μέχρι να δέσει μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι.

Οι Πράσινοι δεν ήταν ανταγωνιστικοί στον τελικό του Super Cup αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί και λογικό αφού όλοι ξέρουν ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να δέσει η ομάδα που δεν έχει απλά νέο προπονητή αλλά εντελώς διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.

Το γεγονός ότι θα χρειαστεί χρόνος το ξέρουν όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού συμπεριλαμβανομένου και του Γιαννακόπουλου, όπως φάνηκε και από όσα είπε στους παίκτες του Εργκίν Αταμάν στην προπόνηση της Πέμπτης (5/10), την τελευταία πριν το νέο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν. Δεν είμαι ικανός να μιλήσω για θέματα μπάσκετ. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν μια ομάδα είναι νέα όπως εμείς, δεν έχει χημεία και δεν μπορεί να βρίσκεται με κλειστά μάτια, ο μόνος τρόπος να παρουσιάσει την εικόνα που θέλει ο κόσμος είναι να παλεύει. Θεωρώ ότι το Σάββατο δεν παλέψαμε όσο έπρεπε. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε αυτό που θέλω να δω είναι να παλεύουμε για κάθε μπάλα και για κάθε κατοχή. Εάν ο κόσμος δει ότι παλεύουμε θα είναι δίπλα μας όλη τη χρονιά», ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ.