Το παιχνίδι με την Άστον Βίλα για την 7η αγωνιστική της Premier League εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τη Μπράιτον, αντίπαλο της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League, αφού συνετρίβη με 6-1 και έχασε την ευκαιρία να ανέβει, έστω προσωρινά, στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άστον Βίλα άνοιξε το σκορ στο 14′ με τον Γουότκινς από κοντά στο 21′ ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά, με ωραία ενέργεια και σουτ, για το 2-0. Η Μπράιτον ήταν εκτός τόπου και χρόνου και στο 26′ ήρθε και το 3-0 από τον Εστουπινιάν, με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να μην μπορεί να αντιδράσει.

Αυτό προσπάθησε να το κάνει στην επανάληψη και όντως ξεκίνησε ενθαρρυντικά μειώνοντας σε 3-1 στο 50′ με τον Φατί, αλλά ως εκεί… Στο 65′ ο Γουότκινς έφυγε στην κόντρα και με σουτ που κόντραρε και στον Γουέμπστερ έκανε χατ-τρικ για το 4-1, με τον Ράμσεϊ στο 85′ να γράφει το 5-1 και τον Λουίζ να διαμορφώνει το τελικό 6-1 στις καθυστερήσεις μέσα σε αποθέωση.

Έτσι, η Άστον Βίλα πήγε στους 15 βαθμούς και έπιασε τη Μπράιτον στην 3η θέση, στο -1 από τη 2η Λίβερπουλ και στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.