Ένας Έλληνας και τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν για ναρκωτικά σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, μετά τον εντοπισμό τους από την αστυνομία κατά τη διάρκεια συναλλαγής.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Έλληνα και τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας από 26 έως 35 ετών, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, παρέλαβαν σταδιακά, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικής αμοιβής και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 55χρονος, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον σπίτι του και στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 653,77 γραμμάρια κάνναβης σε δώδεκα συσκευασίες, το χρηματικό ποσό των 6.180 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, δύο ζυγαριές ακριβείας, ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν την απαιτούμενη από τον νόμο ιατρική συνταγή, 18 αυτοσχέδια τσιγαριλίκια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επίσης, χθες, συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου ένας άνδρας 41 ετών και μία γυναίκα 38 ετών, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμεναν και εντόπισαν 92 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.