Η αυλαία για την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να ανοίξει, ουσιαστικά, στις 25 Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να πει «όχι» στα αιτήματα της υπεράσπισης για αναβολή.

Θα έχει προηγηθεί μια ακόμη σύντομη συνεδρίαση, στις 14 Σεπτεμβρίου, η οποία θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση των ενόρκων καθώς η αίθουσα στην οποία θα συνεδριάσει το δικαστήριο είναι μικρή.

Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα δυο από τους κατηγορούμενους , με τους δικηγόρους κάποιων εξ αυτών να ζητούν την αναβολή της δίκης. Ωστόσο, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για ολιγοήμερη διακοπή.

Σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλλαν στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου με τον νομικό παραστάτη τους Θ. Μαντά σε δήλωση του να τονίζει: «Το κύριο μέλημα της οικογένειας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος, η διαδρομή και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειροπούλου».