Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα μπαίνουν τα περιστατικά δυο καρκινοπαθών κρατουμένων που παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας τους παρέμεναν στη φυλακή καταγγέλλοντας ότι δεν είχαν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα την ώρα που τα αιτήματα τους για αποφυλάκιση απορρίπτονταν.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζήτησε τους φακέλους των δυο κρατουμένων, η ιστορία των οποίων ήρθε στο φως στο zougla.gr πριν από περίπου δέκα ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή και αν μεταφέρθηκαν για νοσηλεία. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να «εμφαίνονται» οι ασθένειες στον ιατρικό φάκελο τους αλλά και να επισυναφθούν οι αιτήσεις τους για υφ’ όρον απόλυση που κατέθεσαν.

Ωστόσο, ο ένας από τους κρατούμενους ο οποίος έκανε έκκληση για βοήθεια έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στη φυλακή ενώ ο δεύτερος ο οποίος είναι 91 ετών, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα φέρεται να μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει, ήδη, διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ώστε να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες τόσο του εισαγγελέα όσο και των άλλων μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που είπαν «όχι» στο αίτημα του 91χρονου καρκινοπαθούς για υφ’ όρον απόλυση αν και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του.