Σε συμπληρωματική απολογία, ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, καλούνται οι εννέα Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν στη χώρα μας λίγο πριν την άφιξη Ερντογάν, τον Νοέμβριο του 2017.

Οι «9» οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για ένταξη και σε συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους διαβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες στον ειδικό εφέτη-ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο.

Τρεις από τους κατηγορούμενους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά στις 16 Απριλίου. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αναμένεται να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας όπου κρατούνται, αφού την Πέμπτη θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή. Ωστόσο, αναμένεται και οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει απορρίψει τα αιτήματα έκδοσης που έχουν υποβάλλει οι τουρκικές αρχές για τρεις από τους κατηγορούμενους.