Με φορτηγό στο οποίο είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητα, πέντε διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο , σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στη χώρα συνολικά δώδεκα μετανάστες το διήμερο 17-18 Ιουνίου.

Ειδικότερα, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα στη θέα των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, διακινητής επιχείρησε προχθές ανεπιτυχώς να διαφύγει της σύλληψης ενώ κινούνταν σε αγροτική περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός-διακινητής μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις μετανάστες ενώ στερείται και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε παράνομα δύο μετανάστες, επιχείρησε και δεύτερος συλληφθείς διακινητής που επίσης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνελήφθη χθες σε αγροτική περιοχή του Τυχερού μετά την ακινητοποίηση του οχήματος κι ενώ προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής στις 8 Ιουνίου.

Εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο επιχείρησαν δύο διακινητές να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην ενδοχώρα δύο μετανάστες. Αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, εντόπισαν κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν τους μετανάστες και συνέλαβαν τον οδηγό και συνοδηγό του οχήματος.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν διακινητή τον οποίο εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα .

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Διδυμοτείχου.