Πρόσφυγες και μετανάστες που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας και δεν έχουν πού να μείνουν εκμεταλλευόταν ένας 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται αλλοδαπή συνεργός του.

Η σύλληψη επετεύχθη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας, τους παρέχουν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» έναντι χρηματικής αμοιβής από 15 έως 40 ευρώ το άτομο την ημέρα, άνευ φορολογικών στοιχείων.

Σε συντονισμένη δράση αστυνομικών εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος στην Πλατεία Βικτωρίας, να διαπραγματεύεται την προσωρινή διαμονή με τέσσερις αλλοδαπούς που έφεραν αποσκευές.

Σε έρευνα στον «άτυπο ξενώνα», διαμέρισμα 4ου ορόφου, που διαχειρίζονταν ο συλληφθείς και ήταν ιδιοκτησίας της αλλοδαπής συνεργού του, βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, τρεις εκ των οποίων στερούντο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.