Ληστεία με την απειλή μαχαιριού συνέβη το βράδυ της Τρίτης (3/12) στη Λαμία, με θύμα μία 15χρονη μαθήτρια η οποία εκείνη την ώρα επέστρεφε από το φροντιστήριο.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η ώρα ήταν γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τρίτης και η 15χρονη μαθήτρια επέστρεφε από το φροντιστήριό της. Την ώρα που περνούσε από την πλατεία το «Καράβι», πάνω από την πλ. Ελευθερίας, της έκλεισαν το δρόμο δυο νεαροί ρομά. «Δώσε μας γρήγορα ότι έχεις…», της είπε ο ένας που κρατούσε μαχαίρι.

Η κοπέλα γύρισε και άρχισε να τρέχει καλώντας σε βοήθεια. Ο ένας από αυτούς την προλαβαίνει και της ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο. Η μαθήτρια πέφτει κάτω και οι ληστές αρπάζουν το κινητό και φεύγουν τρέχοντας.

Η 15χρονη μόλις ξεπέρασε το σοκ ενημέρωσε μέσω τρίτων τους γονείς της και την αστυνομία η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και έκανε αναζητήσεις στη ευρύτερη περιοχή. Έγιναν μάλιστα και τρεις προσαγωγές υπόπτων. Ωστόσο η μαθήτρια δεν αναγνώρισε στο πρόσωπό τους, κανέναν από τους νεαρούς, που την είχαν ληστέψει λίγη ώρα πριν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανήλικοι μαθητές πέφτουν θύματα ληστείας και πολλά παιδιά πλέον πηγαινοέρχονται στα φροντιστήρια συνοδεία των γονέων τους, αφού η παραβατικότητα με τους έχει «χτυπήσει» κόκκινο.