Μέχρι και κολυμπώντας για αρκετή μάλιστα απόσταση, έφτασαν στη στεριά κάποιοι από τους εξήντα πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται από χθες στη Σητεία. Εκεί πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίησή τους, ο έλεγχος των εγγράφων που διαθέτουν και η εξυπηρέτηση αναγκών τους, μέσω της δημοτικής Αρχής, των μελών του Ερυθρού Σταυρού και λιμενικών-αστυνομικών Αρχών.

Όλοι οι πρόσφυγες/μετανάστες, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους γυναίκες και εννέα παιδιά, αποβιβάστηκαν χθες από ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Ζάκρου, ο κυβερνήτης του οποίου αμέσως μετά προσπάθησε να κρύψει το σκάφος για να μην εντοπιστεί από τους λιμενικούς. Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρκετοί από τους επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις Αρχές για το ιστιοφόρο, το οποίο όπως ανέφεραν είχε περίεργη κινητικότητα στη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες σε κολπίσκο της περιοχής, από όπου παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Σητεία με λεωφορείο του δήμου, όπου και διανυκτέρευσαν. Λιμενικό σκάφος μετά από έρευνα εντόπισε το ιστιοφόρο αλλά και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σήμερα θα διεξαχθεί η προανάκριση, ενώ όσοι από τους πρόσφυγες δεν διαθέτουν έγγραφα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.