Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η ασφάλεια στην Πάτρα συνέλαβε έναν άντρα από την Αλβανία, ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών και θεωρείται από την αστυνομία ότι είναι ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι ο άνθρωπος που σήκωσε το πιστόλι και σκότωσε τον δικηγόρο στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας ή αν είναι ο συνεργός του. «Έχει πει κάποια πράγματα», ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Είναι η πρώτη φορά που για τη συγκεκριμένη υπόθεση μιλάμε για σύλληψη, καθώς μέχρι τώρα γινόταν λόγος μόνο για προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 32χρονος δραπέτης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά και κλοπές. Είναι δραπέτης εδώ και αρκετό διάστημα, εντοπίστηκε σε περιοχή της Πάτρας και προσπαθούσε να βρει τρόπο για να φύγει ή για την Ιταλία ή για την Αλβανία. Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών τον είχαν στοχοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες και το Σάββατο το πρωί που βγήκε από το ισόγειο σπίτι, όπου τον φιλοξενούσαν, στην περιοχή της Εγλυκάδας, που βρίσκεται κοντά σε καταυλισμό Ρομά, τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Μαζί του συνελήφθησαν την ίδια ημέρα, την 28η Οκτωβρίου, άλλα δύο άτομα, δύο Άλβανοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία.

Ο 32χρονος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και φαίνεται να έχει αναγνωριστεί από μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία. Την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής για την υπόθεση, ενώ αναμένονται και συλλήψεις για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου.