Ένας 63χρονος και μία 45χρονη από την Αλβανία συνελήφθησαν στα Τρίκαλα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά σε κεντρικό σημείο της πόλης τον 63χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με αφορολόγητο καπνό, κομμένο και κατάλληλο για κάπνισμα, βάρους 31 γραμμαρίων.

kapnos2

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν είκοσι δύο νάιλον συσκευασίες με αφορολόγητο καπνό, κομμένο και κατάλληλο για κάπνισμα, συνολικού βάρους 10.850 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 63χρονος είχε προμηθευτεί τις προαναφερόμενες ποσότητες καπνού από την 45χρονη ομοεθνή του, η οποία εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.

kapnos1

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 45χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι συσκευασίες με λαθραίο καπνό, κομμένο και κατάλληλο για κάπνισμα, συνολικού βάρους 10.000 γραμμαρίων.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.