Για ληστείες και κλοπές στη Σαλαμίνα κατηγορείται ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας. Συγκατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα, τυγχάνει επιπλέον ένας 25χρονος Έλληνας συνεργός του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, ο 30χρονος συλληφθείς από τον περασμένο Οκτώβριο, από κοινού με τον συνεργό του που αναζητείται, προέβαιναν συστηματικά, με διαφορετική μεθοδολογία κάθε φορά, στην διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προσέγγιζαν τα θύματα τους είτε απευθείας είτε με διάφορα τεχνάσματα και στη συνέχεια με την απειλή όπλου ή χρήση βίας, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή καθώς και τα οχήματα τους, τα οποία ακολούθως χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη επιπλέον αδικημάτων.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι ληστείες και τρεις κλοπές στη Σαλαμίνα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.