Η Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου, μίλησε για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην ψυχιατρική κλινική, τονίζοντας ότι οι νοσηλευτές αν και έμπειροι, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

«Στη συγκεκριμένη βάρδια όπως και σε όλες βάρδιες ήταν δύο έμπειροι και ικανότατοι νοσηλευτές. Που γνώριζαν και έκαναν τη δουλειά τους, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που εργάζονται», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News.

«Αυτό το συμβάν είναι ένα τραγικό και απρόβλεπτο συμβάν που λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των συγκεκριμένων ασθενών και λόγω του χωροταξικού της ψυχιατρικής κλινικής θα μπορούσε να συμβεί και κάποια άλλη χρονική στιγμή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Αυτοί οι δύο νοσηλευτές έκαναν τη δουλειά για 4 και για 6 μαζί, καταλαβαίνετε την ιδιαιτερότητα της δουλείας και την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων περιστατικών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το χρονικό

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ. 45χρονος ασθενής σηκώθηκε από το κρεβάτι του και εξαπέλυσε επίθεση στην 63χρονη με ό,τι έβρισκε μπροστά του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε με στυλό κι ξύλινα μαχαιροπίρουνα. Έφερε 12 τραύματα στο πρόσωπο και τον λαιμό, με τον θάνατό της, να είναι ακαριαίος.

Όπως κατέθεσαν οι 2 νοσηλευτές, όλα έγιναν γρήγορα, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να σταματήσουν τον 45χρονο.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε μετά τη δολοφονία και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο της ψυχιατρικής κλινικής. Όπως έλεγαν γιατροί και νοσηλευτές, μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κλινική.