Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού που είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και αναφέρεται στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για την φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν πρόκειται τελικά για τον οπαδό που αναφέρεται στην δικογραφία ότι παραδέχτηκε την συμμετοχή του μέσω των social media, αλλά για έναν οπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, πάντως, αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Κατσούρη

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του newsbeast, η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς δεν φαίνεται να έχει αποτυπωθεί σε κάποια κάμερα ασφαλείας η στιγμή που ο 29χρονος δέχεται τη θανάσιμη μαχαιριά.

Ωστόσο, από την ανάλυση που έχει μέχρι στιγμής γίνει η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε έναν κύκλο περίπου 5 βασικών υπόπτων. Πρόκειται για άτομα με παρόμοια υψομετρικά χαρακτηριστικά, τα οποία σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες εμφανίζονται κοντά στον Μιχάλη Κατσούρη, τον οποίον χτυπούν (σ.σ. όπως και άλλους οπαδούς της ΑΕΚ).

Την ίδια ώρα, δύσκολο φαίνεται να προκύψει κάποιο σημαντικό εύρημα και από την ανάλυση του DNA των 105 συλληφθέντων, καθώς είναι πολύ πιθανό δράστης να φορούσε γάντια και να μην ήρθε καν σε απευθείας επαφή με το θύμα. Άλλωστε, τόσο στα ρούχα όσο και στο σώμα του θύματος έχει βρεθεί γενετικό υλικό από πολλά άτομα που είτε συμμετείχαν συμπλοκή, είτε προσπάθησαν να τον σώσουν την ώρα που αιμορραγούσε.

Αντιθέτως, πολύ πιο ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν καθώς στα GPS τους έχουν καταγραφεί δρομολόγια που έκαναν κατά την παρουσία του στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα από τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες να προκύψουν στοιχεία και για άλλα ασύλληπτα άτομα (σ.σ. Έλληνες), επειδή γνώριζαν την περιοχή κατάφεραν να διαφύγουν από την Αστυνομία.