Αντικειμενικές δυσκολίες παρουσιάζει η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό καθώς δεν φαίνεται να έχει αποτυπωθεί σε κάποια κάμερα ασφαλείας η στιγμή που ο 29χρονος δέχεται τη θανάσιμη μαχαιριά, ωστόσο, από την ανάλυση που έχει μέχρι στιγμής γίνει η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε έναν κύκλο περίπου 5 βασικών υπόπτων. Πρόκειται για άτομα με παρόμοια υψομετρικά χαρακτηριστικά, τα οποία σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες εμφανίζονται κοντά στον Μιχάλη Κατσούρη, τον οποίον χτυπούν (σ.σ. όπως και άλλους οπαδούς της ΑΕΚ).

Την ίδια ώρα, δύσκολο φαίνεται να προκύψει κάποιο σημαντικό εύρημα και από την ανάλυση του DNA των 105 συλληφθέντων, καθώς είναι πολύ πιθανό δράστης να φορούσε γάντια και να μην ήρθε καν σε απευθείας επαφή με το θύμα. Άλλωστε, τόσο στα ρούχα όσο και στο σώμα του θύματος έχει βρεθεί γενετικό υλικό από πολλά άτομα που είτε συμμετείχαν συμπλοκή, είτε προσπάθησαν να τον σώσουν την ώρα που αιμορραγούσε.

Αντιθέτως, πολύ πιο ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν καθώς στα GPS τους έχουν καταγραφεί δρομολόγια που έκαναν κατά την παρουσία του στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα από τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες να προκύψουν στοιχεία και για άλλα ασύλληπτα άτομα (σ.σ. Έλληνες), επειδή γνώριζαν την περιοχή κατάφεραν να διαφύγουν από την Αστυνομία.

Τέλος, ζήτημα χρόνου είναι πλέον η σύνταξη του ποτίσματος από την έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. για λάθη και παραλείψεις, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να προαναγγέλλει νέες απομακρύνεις αξιωματικών.