Βίντεο – ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται καρέ καρέ η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή (16/7) σε κατάστημα γνωστού τράπερ στην Πετρούπολη έφερε στη δημοσιότητα σήμερα, Δευτέρα (17/7) η ΕΡΤ. Σε αυτό φαίνεται ένα άτομο να σπάει με σφυρί την τζαμαρία και ο συνεργός του να πετάει στο εσωτερικό του μαγαζιού τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ και ο Γιώργος Γεραφέντης φαίνεται πως οι δράστες του εμπρησμού στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στην Πετρούπολη είναι δύο και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφού τα δύο άτομα πετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό ακολουθεί έκρηξη και φωτιά ενώ οι εμπρηστές φεύγουν τρέχοντας.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής, με πυροσβεστήρες και λάστιχα βγήκαν στον δρόμο για να σβήσουν τις φλόγες πριν προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξαν ένα γκαζάκι, μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και υπολείμματα από κροτίδα.

Ο γνωστός τράπερ κατέθεσε στην αστυνομία, και εξέφρασε την επιθυμία να μην διωχθούν ποινικά οι εμπρηστές.