Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου Κρήτης από την επίθεση που δέχτηκε μία γυναίκα από τον αρραβωνιαστικό της. Ο δράστης το βράδυ της Κυριακής (4/6) μαχαίρωσε το θύμα 14 φορές και στη συνέχεια έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το θύμα και μεταδίδει η ΕΡΤ ο άνδρας ήταν σε κατάσταση αμόκ ενώ η επίθεση έγινε χωρίς προφανή λόγο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, η κοπέλα είπε ότι δεν είχε προηγηθεί καβγάς και ότι ο άνδρας άρχισε ξαφνικά να την χτυπά.

Μαχαίρωσε τον εαυτό του και τον σταμάτησε ο πατέρας του

Ο 36χρονος μετά την επίθεση στην αρραβωνιαστικιά του έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και το κάρφωσε δύο φορές στην κοιλιακή του χώρα πριν ο πατέρας του τον σταματήσει, δεχόμενος και ο ίδιος ελαφρά χτυπήματα στα χέρια.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, η κατάσταση της υγείας της 36χρονης είναι σταθερή και το πιθανότερο είναι η γυναίκα να βγει σήμερα από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είχε αιμοπνευμοθώρακα, τοποθετήθηκε σωλήνας παροχέτευσης θώρακoς και για λόγους περισσότερο προληπτικούς μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι σταθερή, δεν έχει ανάγκη ούτε από μηχανική υποστήριξη, ούτε από ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή».

Η κατάσταση του 36χρονου δράστη, είναι επίσης σταθερή και σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, «έχει υποβληθεί σε ερευνητική λαπαροτομία, ευτυχώς δεν φέρει σπουδαίες κακώσεις στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε δωμάτιο της χειρουργικής κλινικής».

Ερωτηθείς αν έχει υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση απάντησε: «Ό,τι εξέταση έπρεπε να γίνει έχει γίνει».

ΠΑΓΝΗ - Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Σιωπηλός ο δράστης

Ο 36χρονος κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη κληθεί να απολογηθεί προανακριτικά, ωστόσο, δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. Η δικογραφία σήμερα θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ακολούθως θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες από τον εισαγγελέα, για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια.