Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη ήρθε σήμερα, καθώς σήμερα συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Στο στόχαστρο, είναι ο θάνατος της Τζωρτζίνας, όπου μέσα στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε πως η Τζωρτζίνα τις τελευταίες ημέρες της ζωής της, δεν έβλεπε ούτε αντιδρούσε στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μέσω του δικηγόρου του, Δημήτρη Γεωργακόπουλου, αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Δασκαλάκη, «επειδή διακινείται το σενάριο από την υπεράσπιση, ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και είχε νοητική υστέρηση, ο κ. Δασκαλάκης μου ζήτησε να μεταφέρω την αντίδρασή του για αυτά που ακούγονται. Είναι ξεκάθαρος σε αυτό. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη. Αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε πως ο Μάνος Δασκαλάκης του «ζήτησε, επίσης, να μεταφέρω ότι απορεί και οργίζεται για το γεγονός ότι η κατηγορούμενη επιτρέπει τέτοια σενάρια να διακινούνται για την κόρη της, στον βωμό της υπεράσπισή της».

Οι δηλώσεις αυτές έφεραν την αντίδραση και του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, δήλωσε πως «το παιδί δεν έβλεπε, τα έχει πει στην κατάθεσή της η κυρία Παπαθεοδωροπούλου. Δεν ακούγεται, είναι στην κατάθεσή της από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος, αντί να καθίσει να διαβάσει το τι έχει πει η γιατρός, η οποία είπε ‘’το παιδί δεν έβλεπε’’, έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου του κ. Δασκαλακη; Είναι ντροπή για τους δικηγόρους».