Ένας 43χρονος Γεωργιανός συνελήφθη για τη «χρυσή» διάρρηξη που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2022 σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, από όπου είχε αφαιρεθεί χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ.

Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που είχε αναλάβει τότε την έρευνα διαπίστωσε ότι λίγες ημέρες μετά τη διάρρηξη στο διαμέρισμα 5ου ορόφου επί της οδού Μαρασλή, ο δράστης έφυγε από την Ελλάδα για χώρα του εξωτερικού, όπου άλλαξε τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες επέστρεψε στη χώρα μας, με τα νέα στοιχεία ταυτότητας και συστήθηκε του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας για τον εντοπισμό του. Τελικά, το πρωί της Πέμπτης (16/3) στο κέντρο της Αθήνας, η ομάδα των αστυνομικών τον ακινητοποίησε και τον οδήγησε στη ΓΑΔΑ.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του 43χρονου

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 12 χρυσές λίρες, κοσμήματα και ρολόγια, 10 γραμμ. κάνναβης (τσιγάρα), ρουχισμός που παρέπεμπε σε εντυπώματα που ανευρέθησαν εντός τις προαναφερόμενης οικίας, κινητό τηλέφωνο, 63 ευρώ, πορτοφόλι, προσωπικά έγγραφα και κάρτες.

Την ίδια ώρα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, 70 φυσίγγια, 14,8 γραμμ. κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και αρωμάτων, πλήθος καρτών SIM, έγγραφα αποστολής χρημάτων σε ενεχυροδανειστήρια.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει ποινές στερητικές της ελευθερίας σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.