Τη νομική υπεράσπισή του από τον Αλέξη Κούγια φέρεται να ζήτησε ο φερόμενος ως ψευτογιατρός. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου το πρωί του Σαββάτου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με την υπόθεση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Κούγια, σε περίπτωση που αναλάβει την υπόθεση τότε θα επιζητήσει και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι έχουν διαρρεύσει στοιχεία της προανάκρισης, καθώς όπως εξήγησε είναι μια μυστική διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και δεν έχει σχηματιστεί καν δικογραφία μέχρι τώρα.

«Είχαμε ραντεβού στο γραφείο μου σήμερα, μου τηλεφώνησε ότι είναι αδύνατο να έρθει γιατί έξω από το σπίτι του υπάρχουν κανάλια, κάμερες, δημοσιογράφοι και δεν θέλει να υποστεί τη δοκιμασία. Αναγκάστηκα να έρθω εγώ τώρα, όμως θέλω να σας παρακαλέσω, διότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμικό κράτος είναι κράτος δικαίου. Διεξάγεται προανάκριση η οποία είναι μυστική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας σε δημοσιογράφους που ήταν έξω από το σπίτι του φερόμενου ως ψευτογιατρού.

«Αυτή τη στιγμή διαρρέουν στοιχεία μιας υπό δημιουργία δικογραφίας. Διεξάγεται προανάκριση, δεν υπάρχει δικογραφία, δεν έχει φτάσει καν στα χέρια εισαγγελέα. Η υπόθεση είναι στα χέρια των αστυνομικών που διεξάγουν την προανάκριση. Αυτή η παρανομία, εφόσον αναλάβω διότι δεν έχω αναλάβει την υπόθεση ακόμα, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος.