«Άφησε με τώρα να ανάψω ένα κεράκι στο παιδί», είπε κλαίγοντας ο παππούς της 29χρονης που κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών παιδί της στον Αλιάκμονα με αποτέλεσμα το βρέφος να βρει ασφιχτικό θάνατο. Το 11 μηνών κοριτσάκι ήταν το πρώτο του δισέγγονο. Πλέον έχει φύγει από τη ζωή και η εγγονή του είναι στη φυλακή.

«Το αγαπούσε το παιδί η μάνα. Ήταν στοργική, το καθάριζε. Δεν είπε τίποτα. Πήρε το ταξί και έφυγε. Μετά ούτε ξέρουμε πού πήγε ούτε τι έκανε. Γύρισε την Κυριακή και της λέω ‘που είναι το μωρό;’ και μου λέει ‘εκεί που είναι, καλά είναι. Μια χαρά είναι το παιδί’. Παίρνω τηλέφωνό την ασφάλεια και ήρθανε την πήραν», είπε ο παππούς της 29χρονης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

O παππούς της 29χρονης, υποστήριξε ότι η νεαρή αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως τα τελευταία τουλάχιστον 14 χρόνια. Την παρακολουθούσε κοινωνικός λειτουργός με εισαγγελική εντολή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1.

«Έπαιρνε τα φάρμακα της. Είχε ξανανοσηλευτει. Όταν τα έπαιρνε ήταν μια χαρά. Όταν δεν τα έπαιρνε ξανά εισαγγελική ξανά να νοσηλευτεί», συμπληρώνει ο παππούς.

Τραγική ειρωνεία; Την Τετάρτη οπότε και αναμένεται να απολογηθεί η 29χρονη θα ήταν τα πρώτα γενέθλια για το 11 μηνών παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας έχουν καταλήξει στο δρομολόγιο της 29χρονης. Κάλεσε ταξί στον Σταυρό Ημαθίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το μωρό βρέθηκε μέσα στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα λίγα μέτρα παρακάτω στο δεύτερο φράγμα.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να κατέθεσε η 29χρονη, που αρνείται τις κατηγορίες και αύριο αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον των ανακριτικών Αρχών ότι το παιδί της μπουσούλησε και έπεσε μόνο του στο νερό, χωρίς να μπορεί να το βοηθήσει.