Ένας τυπικός έλεγχος στις Σέρρες είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού από ομάδα Ρομά. Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega όταν σε έλεγχο αυτοκινήτων που διενεργούσαν δυο αστυνομικοί στο Δήμο Ηρακλειάς Σερρών, αυτοκίνητο που οδηγούσε Ρομά χωρίς δίπλωμα οδήγησης θέλησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον ελεγχόμενο να τους ακολουθήσει στο τμήμα και εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα να κληθεί στο σημείο ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών, κ. Αναστάσιο Αραμπατζή, άμεσα συγκεντρώθηκε μια ομάδα 15 – 20 ατόμων με σκοπό να σταματήσει τον έλεγχο, κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και ακολούθησε συμπλοκή.

Οι τρεις δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό είναι γνωστοί στην αστυνομία και έχουν ήδη συλληφθεί, έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών κ. Αραμπατζής στις Επιλογές «ευτυχώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεμπλακούν γρήγορα, ενώ ένας εξ αυτών χτυπήθηκε στο πρόσωπο, έκανε ένα ράμμα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο».