Ο διάλογος του υπάλληλου βενζινάδικου στη Θεσσαλονίκη με την Άμεση Δράση για τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι φέρεται να κυκλοφόρησε και μεταξύ άλλων ο άνδρας ζητάει από τις αρχές να μην ασκήσουν διώξεις στον νεαρό.

Ο διάλογος μεταδόθηκε από το Mega και μεταξύ άλλων, ο άνδρας αναφέρει ότι ομάδα ΔΙΑΣ που ήταν στο μαγαζί, καταδίωξε τον 16χρονο, ενώ ζήτησε να τον αφήσουν ελεύθερο σε περίπτωση που τον πιάσουν.

Ακολουθεί αναλυτικά ο διάλογος:

Άμεση δράση: Άμεση δράση, παρακαλώ.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι καλησπέρα σας.

Α.Δ: Καλησπέρα.

Υ.Β: Εργάζομαι στο βενζινάδικο Νέα Μοναστηρίου 111.

Α.Δ: Παρακαλώ κύριε.

Υ.Β: Ήρθε ένας Ρομά και έβαλε 20 ευρώ καύσιμα και έφυγε παρεμπιπτόντως ήτανε μία ομάδα ΔΙΑΣ εδώ. Τους έχω πει τα παιδιά. Εντάξει βγήκαν έξω να ψάξουν να τον βρουν. Απλά μου είπαν να σας πάρω τηλέφωνο έτσι ώστε να ανοίξετε κάρτα.

Α.Δ: Να ανοίξουμε κάρτα ναι για να ενημερωθούν όποτε ενημερώθηκαν τα ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο.

Υ.Β: Μπράβο.

Α.Μ: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

Υ.Β: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήταν, ασημί.

Α.Μ: Ασημί, πινακίδες έχουμε;

Υ.Β: Ε! Τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς.

Α.Μ: Τώρα έγινε αυτό;

Υ.Β: Πριν από 15 – 20 λεπτά.

Α.Μ: Ναι και προς τα πού πήγε;

Υ.Β: Με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη πήγε απλά. Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε.

Α.Μ: Άρα δεν θέλετε;

Υ.Β: Όχι, όχι τίποτα, τίποτα. Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν. Από την στιγμή που λέει ο υπεύθυνός μου εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Θα μείνει έτσι.