Η μητέρα ενός 3χρονου αγοριού ανέφερε ότι έστειλε το παιδί της στην «Κιβωτό του Κόσμου», μόνο που εκεί το βάπτισαν ξανά και μάλιστα σύμφωνα με την ίδια έκανα δήλωση με ψευδή στοιχεία, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

«Ουσιαστικά έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα, με ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το πού βρίσκομαι. Το βάφτισαν “Γεώργιος” και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον “Μιχάλη” μετά έγινε “Γιώργος”, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δήλωσε πως μια κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε 3 ετών παιδί της με άλλο όνομα.

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (σ.σ. της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουνε πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο Σταμάτης Γεώργιος, ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, ανέφερε πως «έχουμε ενδείξεις, καταγραφές, ότι υπήρξαν βαπτίσεις σε παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Έχει κληθεί η “Κιβωτός του Κόσμου” να απαντήσει με ποια νομική μορφή γινόταν αυτό».