Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε στην 45χρονη οικιακή βοηθό, που συνελήφθη για την δολοφονία μιας κατάκοιτης 75χρονης στη Ρόδο, ενώ ομολόγησε τη δολοφονία άλλων τριών ηλικιωμένων. «Όλα έγιναν γιατί δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου για τη σχιζοφρένεια» φέρεται να είπε στην κατάθεση της. Η 45χρονη πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της οικιακής βοηθού, θα δώσει απάντηση για το εάν η ίδια είναι σε κατάσταση να καταθέσει αλλά και να ερευνηθεί η αξιοπιστία των όσων υποστηρίζει.

«Είναι ένας άνθρωπος που έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα πολλά χρόνια και βρισκόταν εκτός οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 45 χρονης, Στέλιος Αλεξάνδρης σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Μετά τον θάνατο της 75χρονης η φερόμενη ως δολοφόνος οικιακή βοηθός, βγήκε, κάθισε στο τραπέζι και κάλεσε την Αστυνομία με σκοπό να παραδοθεί.

«Έβαλα το ένα χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω. Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε», υποστήριξε η 45χρονη για την 75χρονη.

«Την είδαμε έξω και καθόταν αυτή που έκανε το φονικό, λέει την έπνιξα με το μαξιλάρι, έκανε και έτσι το χέρι της» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η 45χρονη, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε, πως είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους- τότε- αγοράκι της. Όταν βγήκε από την κλινική, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. 11 χρόνια μετά, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

Φέρεται να παραδέχτηκε πως της χορήγησε φάρμακα με σύριγγα. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετακόμισε στη Ρόδο συνεχίζοντας να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

«Είχε κολίτιδα και ζάχαρο. Πήρα μια σύριγγα έβαλα μέσα από το γιαούρτι και μετά έβαλα ζάχαρη ή μέλι και τη τάισα. Την πήγαν στο νοσοκομείο όπου και πέθανε μετά από μια εβδομάδα» δήλωσε για την 86χρονη, ενώ για την 70χρονη φαίνεται να είπε: «Πότε πότε την έδερνα. Έτσι μου ερχόταν γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της και νευρίαζα. Πιστεύω ότι φταίω εγώ που πέθανε γιατί την είχα χτυπήσει 5-6 φορές στο κεφάλι» υποστήριξε η 45χρονη.