Οι ιστορίες φρίκης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μία από αυτές είναι η υπόθεση του 4χρονου που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν 28χρονο στο Αγρίνιο.

Ο φερόμενος ως δράστης, εργαζόμενος στην εστίαση αλλά και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής ήταν πολύ γνωστός με ευρύ κύκλο γνωριμιών με νέους ανθρώπους στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αντιδράσεις είναι έντονες. Τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στο Ρέθυμνο, όπου ο 28χρονος διέμενε για ένα διάστημα. Μάλιστα νεαρός Κρητικός, που έκανε παρέα μαζί του, μετέφερε μέσω Facebook έναν διάλογο που φέρεται να έγινε σε πανηγύρι το 2019, σύμφωνα με το agrioniopress.gr. Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, ο 28χρονος φέρεται να έκανε ένα χυδαίο σχόλιο για ένα 14χρονο κορίτσι…

Σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου αναφέρθηκε στην υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας πως για τον 28χρονο κατηγορούμενο δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

«Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Φεβρουάριο αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης» διευκρίνισε η Κωνσταντία Δημογλίδου εξηγώντας γιατί ο 28χρονος είναι ελεύθερος.

«Σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Φεβρουάριο του 2022, δόθηκε τώρα η εντολή στην αστυνομία να ασκηθεί η δίωξη ως επικίνδυνος τέλεσης και ανάλογων πράξεων, αλλά δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Απλώς ο κόσμος μπερδεύεται και νομίζει ότι η αστυνομία αφήνει έξω έναν δράστη βιασμού… Προφανώς και πρέπει να έχουμε στα χέρια μας ένα ένταλμα σύλληψης», τόνισε συγκεκριμένα.