Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό μετά την καταγγελία 19χρονης. Ανακριτής και εισαγγελεας αποφάσισαν οι δυο κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται μια φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

Οι δυο αστυνομικοί στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι ότι η 19χρονη ήταν εκείνη που τους προσέγγισε.

«Δεν την καλέσαμε εμείς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη τη νύχτα» φέρονται να είπαν σημειώνοντας πως η 19χρονη τους περίμενε σε διπλανή καφετέρια να επιστρέψουν από κάποιο περιστατικό και στη συνέχεια τους ζήτησε να την ξεναγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν πως εκείνο το βράδυ ενώ περίμεναν το ασανσέρ η νεαρή κοπέλα τους ζήτησε να πάνε σε ένα δωματιάκι που είχε δει στο ισόγειο το οποίο της εξήγησαν ότι είναι τα αποδυτήρια του αστυνομικού τμήματος. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ανέφεραν πως η καταγγέλουσα τους είπε ότι της αρέσουν οι στολές και είναι «ανοιχτή».

Μάλιστα, για να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να επικαλούνται μηνύματα που φέρεται να έστειλε η 19χρονη σε μία φίλη της στα οποία της έλεγε ότι περνάει καλά και θα καθυστερήσει αλλά και άλλα με ένα τρίτο αστυνομικό με τον οποίο είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα.

Η 19χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι έδωσε νέα κατάθεση, την τρίτη κατά σειρά.

Η νεαρή κοπέλα δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων που αφορούν στις συνθήκες του περιστατικού στο αστυνομικό τμήμα αλλά και όπως η ίδια αντέδρασε. Η 19χρονη φέρεται να κλήθηκε να διευκρινήσει αν απειλήθηκε αλλά και αν δήλωσε στους κατηγορούμενους ότι δεν επιθυμεί την επαφή και αν εκείνοι το κατάλαβαν.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε πως δεν αντέδρασε γιατί ένιωσε φόβο επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν και παρότι η πόρτα ήταν ανοιχτή δεν μπορούσε να φύγει καθώς είχε «παγώσει».

Η 19χρονη φέρεται να διευκρίνησε πως στη συνέχεια δεν εξομολογήθηκε σε κανέναν δικό της τι βίωσε γιατί ντρεπόταν και φοβόταν.