Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι σελίδες από τις οποίες οι παιδεράστες προσελκύουν ανήλικα παιδιά για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Σύμφωνα με ειδικούς, ένας παιδεραστής μπορεί να βάλει αρχικά «παγίδες» σε διαδικτυακά παιχνίδια, chat rooms και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν συνεχίσει σε σκοτεινές διαδικτυακές σελίδες.

Οι «πελάτες» είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το λεξιλόγιο των παιδιών, γνωρίζουν τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά τους. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γράψουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Στις πλατφόρμες αυτές έχουν πρόσβαση ανήλικοι ηλικίας 14-16 ετών.

Σε ρεπορτάζ του το MEGA, αποκαλύπτει πως λειτουργούσε η εφαρμογή μέσω της οποίας παιδόφιλοι επικοινωνούσαν με τον 53χρονο παιδοβιαστή Ηλία Μίχο για να συναντηθούν με τη 12χρονη.

Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα οι χρήστες επιλέγουν αν ενδιαφέρονται για άντρες ή γυναίκες. Η πλατφόρμα αναγράφει ότι απευθύνεται σε ενήλικες, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι αρρωστημένοι χρήστες κρύβονται στην ανωνυμία που τους προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.

Για να μπορέσει κάποιος να γίνει χρήστης της συγκεκριμένης πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιούσε ο 53χρονος, πρέπει να δηλώσει το κινητό του τηλέφωνο. Πολλοί από τους 213 δήλωσαν τηλέφωνα φαντάσματα.