Σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτίριο του Real ενώ κινδύνευσε η ζωή μιας ηχολήπτριας η οποία βρισκόταν εντός του κτιρίου εκείνη την στιγμή και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστεί.

Οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open γνωρίζουν ότι στην επίθεση στον Real εμπλέκονται δύο άτομα τα οποία έβαλαν τον εμπρηστικό μηχανισμό. Ο ένας τον τοποθέτησε στα σκαλοπάτια και ο δεύτερος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αρχές τονίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση, το προηγούμενο διάστημα, τα άτομα αυτά να μην είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου καθώς φαίνεται πως γνώριζαν πάρα πολύ καλά πού έπρεπε να αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό, αν το κτίριο φυλασσόταν ή όχι, ποιες ώρες και πού θα βρισκόταν ο υπάλληλος της εταιρείας security.

Οι αρχές είναι σίγουρες πως την κατόπτευση του χώρου, οι δράστες δεν την έκαναν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Για το λόγο αυτό και στο μικροσκόπιο τους έχει μπει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής του προηγούμενου διαστήματος αλλά και του διαστήματος μετά την επίθεση, οπότε και εικάζεται πως έβγαλαν τις κουκούλες που φορούσαν για να μην κινήσουν υποψίες όταν έφτασαν και τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα όμως, η Αστυνομία θα κινηθεί και προς την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να δει ποια τηλέφωνα ήταν ενεργοποιημένα την ώρα εκείνη στο σημείο της επίθεσης.

Η κατάθεση της ηχολήπτριας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η ηχολήπτρια στην κατάθεση που έδωσε περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς άκουσε ξαφνικά τις τρεις δυνατές εκρήξεις και δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε. Στην συνέχεια γέμισε καπνό ο χώρος και αναγκάστηκε να ανοίξει το παράθυρο για να μπορεί να ανασάνει. Σε αυτό το παράθυρο την εντόπισαν οι πυροσβέστες και την απεγκλώβισαν.