Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις παράνομου διαμοιρασμού τηλεοπτικών συνδρομητικών καναλιών. Οι εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μέσα και εφαρμογές, αποκωδικοποιούσαν και αναμετέδιδαν συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια σε ενδιαφερόμενους χρήστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στην πρώτη υπόθεση εντοπίστηκε σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας διαφημίζονταν παράνομες παρεχόμενες υπηρεσίες σχετικά με συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια. Για τις οικονομικές τους συναλλαγές τους ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας, σε Κρήτη και Αθήνα αντίστοιχα, χρησιμοποιούσαν διαδικτυακή εφαρμογή, όπου διατηρούσαν δύο λογαριασμούς.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους κατά τις οποίες συνελήφθη ο αλλοδαπός διότι στην οικία του βρέθηκε τηλεόραση συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, έχοντας εγκατεστημένο λογισμικό το οποίο έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης των συνδρομητικών καναλιών χωρίς να καταβάλει τη νόμιμη συνδρομή και χωρίς να κατέχει τον νόμιμο εξοπλισμό.

Για τη διερεύνηση της δεύτερης περίπτωσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία Έλληνα στην Αθήνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, η οποία δεν ανήκει σε νόμιμο εξοπλισμό και κατά τη στιγμή της έρευνας, έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης σε συνδρομητικά κανάλια, πράξη για την οποία συνελήφθη ο ημεδαπός.