Για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο και αφορά τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τη Δευτέρα (27/6) τονίζοντας πως «υπάρχουν νέα ευρήματα από εξετάσεις που έγιναν».

Εστιάζοντας στο πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ο Δημήτρης Γαλεντέρης έκανε λόγο για «γενικά ευρήματα που εμφανίζονται σε πάρα πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο στην ασφυξία». «Οπότε χωράει μια αμφισβήτηση για ποιο λόγο να δεχτούμε την ερμηνεία του ενός ιατροδικαστή και όχι του δεύτερου» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν νέα στοιχεία, νέα ευρήματα από εξετάσεις που έγιναν εκ νέου, και αυτά είναι που βοήθησαν ουσιαστικά να ”κλειδώσουν” οι διαγνώσεις. Θέλω να δω τις λεπτομέρειες του πορίσματος για να δω κατά πόσο έχουν έρθει στην επιφάνεια καινούργια ευρήματα και δεν είναι στηριγμένοι αποκλειστικά στα παλαιότερα» σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.

«Αν στηρίζεται τα πορίσματά τους αποκλειστικά στα πρώτα ευρήματα, εκεί νομίζω ότι η υπεράσπιση θα έχει αρκετά πατήματα να τα χρησιμοποιήσει για να μπορέσει να αμφισβητήσει την εγκυρότητά τους» υπογράμμισε ακόμη εστιάζοντας στη Ρούλα Πισπιρίγκου.